Istentisztelet és bibliakör a felsőoktatásban tanulók (oktatók) és a felsőoktatásba készülők számára

A következő három alkalom: 2023. május 29 pünkösdhétfő, június 1 online imakör, június 4 Szentháromság ünnepe

 

Kedves Egyetemi Társunk!

A Budapesti Evangélikus Egyetemi Gyülekezet lelkészeként szeretettel várok minden Budapesten tanuló egyetemistát (illetve egyetemre készülő középiskolást) május 29-én pünkösdhétfőn, valamint június 4-én (a Szentháromság ünnepén) 18-tól egy bensőséges, interaktív, ökumenikus istentiszteletre a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) székházában (Bp, XI. Magyar Tudósok körútja 3). Online imakört is tartunk június 1-én csütörtökön 18 órától a vizsgázókért (érettségizőkért) és a békéért. Aki részt szeretne venni, a linket a csermelylelkesz@gmail.com email címen tudja elkérni.

A szorgalmi időszakban egyetemi online bibliakört is tartunk. A következő alkalom majd az őszi félévben, szeptemberben lesz minden második csütörtökön 18 órától kerül sor. Az őszi alkalmak témái az ősatyák története lesznek: Izsák felesége (Rebeka); Jákób története; József története, Jákób áldása, halála; Mózes Ábrahám és Izsák (Mózes első könyve). A beszélgetés online elérhetőségét az egyetemi.bibliakor@gmail.com email címen lehet majd elkérni.

Áldott húsvéti időt kívánva:

Csermely Péter

 

Imádkoztok-e Szentlélekért?

Pünkösdi istentisztelet, 2023. május 28, 18 óra MEÖT székház, Budapest

Mi a pünkösd? Történelmi esemény? Az egyház születésnapja? Vagy annál sokkalta több? Hogyan lehet a pünkösd az én személyes ünnepem? Szoktunk mi valaha Szentlelket kérni Istentől a mi imádságainkban? Miért rettegünk attól, hogy Szentlelket kapjunk? Hogyan látogatott meg engem a Szentlélek? Hogyan lehetünk tolakodó koldusok? Befelé zörgetünk, Isten felé egy bezárt ajtón, vagy kifelé zörgetünk a bezárt saját magunkból? Milyen az, amikor megkapjuk a Szentlélek ajándékait? Erről szólt a vasárnap igeszakasza (Lk 11,9-13 https://szentiras.hu/RUF/lk11,9-13) és az igehirdetés. Az igehirdetést itt lehet meghallgatni és a szövegét innen lehet elolvasásra letölteni. A következő istentisztelet június 4-én, vasárnap, a Szentháromság ünnepén, 18 órakor lesz a MEÖT székházban (https://lnkd.in/dXV2PqrW). Szeretettel várunk minden (különösen egyetemista vagy egyetemre készülő középiskolás) érdeklődőt!

Mi minden jóra indít bennünket a Szentlélek?

Istentisztelet a húsvét utáni hatodik (Exaudi) vasárnapon, 2023. május 21, 18 óra MEÖT székház, Budapest

Miért árthat nagyon sokat valakinek az, ha hívő emberként megbotránkoztatjuk a viselkedésünkkel? Hogyan tudjuk az életünkben a lényeges kérdéseket és helyzeteket megkülönböztetni a lényegtelenektől? Miért jó és fontos, ha a számunkra nehezebb, kényelmetlenebb utat választjuk? Hogyan élhetünk pünkösd utáni, a Szentlélekben megáldott életet? Erről szólt az Exaudi vasárnap igeszakasza (Róm 14,13-19) és az igehirdetés. Az igehirdetést itt lehet meghallgatni és a szövegét innen lehet elolvasásra letölteni. A következő, pünkösd vasárnapi istentisztelet május 28-án 18 órakor lesz a MEÖT székházban (https://lnkd.in/dXV2PqrW). Szeretettel várunk minden (különösen egyetemista vagy egyetemre készülő középiskolás) érdeklődőt!

 

Emelkedjünk fel mi is a mennybe menő Jézussal!

Istentisztelet Mennybemenetel ünnepén 2023. május 18, 18 óra MEÖT székház, Budapest

Mikor magasztalta fel Isten Jézust mindenek fölé? Itt hagyott-e minket Jézus azzal, hogy felment a mennybe? Kinek lehet nagyobb hatása: egy ünnepelt igehirdetőnek, vagy egy magányos remetének? Mi történne, ha Jézus ma megint megjelenne testi valóságában közöttünk? Mit tehetünk abban a helyzetben, amikor Jézus már a mennybe ment? Mi a következménye annak, hogy Jézus a mennybe ment? Erről szólt a Mennybemenetel ünnepén tartott igehirdetés a Thesszalonikai gyülekezet példáján (1Thessz 1,2-10) is megmutatva mindezt  és az igehirdetés. Az igehirdetést itt lehet meghallgatni és a szövegét innen lehet elolvasásra letölteni. A következő, Exaudi istentisztelet május 21-én 18 órakor lesz a MEÖT székházban (https://lnkd.in/dXV2PqrW). Szeretettel várunk minden (különösen egyetemista vagy egyetemre készülő középiskolás) érdeklődőt!

Hogyan tárja fel az imádság nekünk a Krisztus titkát?

Istentisztelet a húsvét utáni ötödik (Rogate) vasárnapon (az imádság vasárnapján) 2023. május 14, 18 óra MEÖT székház, Budapest

Mi a Krisztus titka? Miért az imában kérést kérő vámszedő és nem az imádságában hálát adó farizeus ment haza az üdvösség reményében? Miért adhatunk hálát a jövőnkért is? Mikor van olyan, hogy valamit Jézus nevében kérünk? Milyen az éber ima? Erről szólt a Rogate ünnep igeszakasza (Kol 4,2-4) és az igehirdetés. Az igehirdetést itt lehet meghallgatni és a szövegét innen lehet elolvasásra letölteni. A következő istentisztelet május 18-án, csütörtökön, Mennybemenetel ünnepén majd május 21-én, húsvéti utáni 6. vasárnapon (Exaudi vasárnapján), 18 órakor lesz a MEÖT székházban (https://lnkd.in/dXV2PqrW). Szeretettel várunk minden (különösen egyetemista vagy egyetemre készülő középiskolás) érdeklődőt!

Oldalak

Feliratkozás  csatornájára