Egy blog, ahol elmélyült, esszészerű (de rövid) bejegyzéseket találhat

a CsermelyBlog 2.0 kéthetente pénteken jelenik meg magyarul és angolul

 

A CsermelyBlog 2.0 a 2009 és 2012 között működött, 1,3 millió kattintást elérő CsermelyBlog 1.0 kéthetente, magyarul és angolul, még elmélyültebb írásokkal jelentkező, megújult változata. A CsermelyBlog 2.0 minden második pénteken jelentkezik bejegyzésekkel. A bejegyzéseket angolul ezen az oldalon lehet olvasni. 

 

Az elmúlt két évben a lelki életem és a gondolkodásom igen elmélyült a korábbiakhoz képest. 2017. eleje óta naponta legalább egy órát meditálok (amelyet egyre inkább szemlélődő imának is lehet nevezni), rendszeresen részt veszek Csendet adó és kívánó lelkigyakorlatokon, és látogatásokat teszek lelki elmélyültséget adó helyeken. A szeretet megélése és terjesztése mellett olyan értékek, mint a bölcsesség és az alázat sokkal fontosabbakká (és őszintén remélem, hogy átéltebbekké is) lettek a számomra, mint korábban. Ezeket a változásokat tükrözi a CsermelyBlog 2.0 fejlécében megjelenő Luther-rózsa, amely evangélikus voltomra is utal. A 2017-es egyik Aranyanyu díjazott, Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna így foglalta össze az evangélikusság lényegét: "Ez egy szabadon választható, nagyon barátságos hit." Egyetértek vele.  

 

Mindezek következtében nagyon sok mondanivalóm lett, amelynek a közlési vágya minden más elfoglaltságom fölé nőtt. Nagyon szeretnék sokat tanulni Önöktől, az Olvasóktól. Szeretettel invitálom régi és új Olvasóimat, hogy regisztráljanak hozzászólóként a blogon, illetve legyenek tagjai a blog Facebook, illetve LinkedIn csoportjainak! Köszönöm megtisztelő érdeklődésüket és hozzászólásaikat!

 


 

Fontos kérés: sajnos adatvédelmi okokból nem tudtuk "áthozni" a CsermelyBlog 1.0-án régebben regisztráltak felhasználó nevét és jelszavát a CsermelyBlog 2.0-ra, így arra kérek minden régi Olvasómat, hogy regisztráljon frissen a CsermelyBlog 2.0-án ezen a linken. Nagyon köszönöm!

 

 

Fő témakörök: 

Témakörök: 

Hozzászólások

Szeretettel köszöntöm Pétert, a blog íróját, és minden Olvasótársat, köztük a régi hozzászólókat.

 

Az 2.0-ás verzió céljai között a következő sorok jelentek meg:

    segíteni akarja az Olvasói lelki fejlődését

 

    segíteni akarja az élet célján és értelmén való elmélyült gondolkodást

    növelni kívánja a nyitottságot és vágyat az elmélyült lelki élet iránt.

 

Mindezek engem is érdeklő és foglalkoztató kérdések, igen jelentős változásnak tartom a blog célját illetően, így érdeklődéssel várom a bejegyzéseket és a hozzászólásokat.

 

Kérdések özöne lep el jelen bejegyzés második bekezdését olvasva. Vajon az emberek beleszületnek egy vallásba vagy azt maguk választják meg? Akik megválasztják, mi alapján választanak? Kellenek-e képességek, tulajdonságok és milyenek a szeretet megéléséhez, szeretetben maradáshoz? Hogyan érhető el a bölcsesség és alázat? És így tovább.

 

Péter igen nemes célokat tűztél ki. Egyetértek Veled, hogy ennek elérése folyamatos tanulást, fejlődést kíván Tőled, de az olvasótól is. Sok sikert kívánok hozzá Mindenkinek (magamnak is).

 

Sándor

u.i. A bejegyzés írásakor nem találtam az előnézet lehetőségét. A figyelmetlenségem miatt, vagy valóban hiányzik? Nekem hiányzik :-)

 

Újra létrehoztuk az előnézet lehetőségét, köszönöm a rákérdezést és a tartalmas hozzászólásokat is!

. . . . Mint régi olvasó, nagy örömmel regisztráltam ! Pont ilyen olvasnivalóra van szükségünk !

                                     Istentől megáldott karácsonyi ünnepeket és tartalmas újesztendőt kívánok !

                                                                                    Egy zenetanár ( Tódy Éva )