lelki élet

Egy blog, ahol elmélyült, esszészerű (de rövid) bejegyzéseket találhat

a CsermelyBlog 2.0 kéthetente pénteken jelenik meg magyarul és angolul

 

A CsermelyBlog 2.0 a 2009 és 2012 között működött, 1,3 millió kattintást elérő CsermelyBlog 1.0 kéthetente, magyarul és angolul, még elmélyültebb írásokkal jelentkező, megújult változata. A CsermelyBlog 2.0 minden második pénteken jelentkezik bejegyzésekkel. A bejegyzéseket angolul ezen az oldalon lehet olvasni. 

 

Az elmúlt két évben a lelki életem és a gondolkodásom igen elmélyült a korábbiakhoz képest. 2017. eleje óta naponta legalább egy órát meditálok (amelyet egyre inkább szemlélődő imának is lehet nevezni), rendszeresen részt veszek Csendet adó és kívánó lelkigyakorlatokon, és látogatásokat teszek lelki elmélyültséget adó helyeken. A szeretet megélése és terjesztése mellett olyan értékek, mint a bölcsesség és az alázat sokkal fontosabbakká (és őszintén remélem, hogy átéltebbekké is) lettek a számomra, mint korábban. Ezeket a változásokat tükrözi a CsermelyBlog 2.0 fejlécében megjelenő Luther-rózsa, amely evangélikus voltomra is utal. A 2017-es egyik Aranyanyu díjazott, Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna így foglalta össze az evangélikusság lényegét: "Ez egy szabadon választható, nagyon barátságos hit." Egyetértek vele.  

 

Mindezek következtében nagyon sok mondanivalóm lett, amelynek a közlési vágya minden más elfoglaltságom fölé nőtt. Nagyon szeretnék sokat tanulni Önöktől, az Olvasóktól. Szeretettel invitálom régi és új Olvasóimat, hogy regisztráljanak hozzászólóként a blogon, illetve legyenek tagjai a blog Facebook, illetve LinkedIn csoportjainak! Köszönöm megtisztelő érdeklődésüket és hozzászólásaikat!

 


 

Fontos kérés: sajnos adatvédelmi okokból nem tudtuk "áthozni" a CsermelyBlog 1.0-án régebben regisztráltak felhasználó nevét és jelszavát a CsermelyBlog 2.0-ra, így arra kérek minden régi Olvasómat, hogy regisztráljon frissen a CsermelyBlog 2.0-án ezen a linken. Nagyon köszönöm!

 

 

Fő témakörök: 

Témakörök: 

Feliratkozás RSS - lelki élet csatornájára